Ο Σύλλογος μας

Η φωτογραφία μου
Νέα Σμύρνη, Βουλγαροκτόνου 11, Greece
Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2010 με τη πολύτιμη βοήθεια της δικηγόρου Ιωάννας Παπαβασιλείου. Διευθύντρια του σταθμού είναι η κυρία Σπύρου Αναστασία.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή προς τον κύριο Καστόρη Θεόδωρο για τις απεργίες

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας συναντήθηκε με τον κο Καστόρη και του έθεσε το ζήτημα για τις απεργίες που απασχολεί το σταθμό μας. Δείτε την επιστολή
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δ’ Παιδικού Σταθμού Ν.Σμύρνης
Αγαπητέ κύριε Καστόρη ,
Θα θέλαμε , μέσω αυτής της επιστολής να  γνωρίζουμε τη θέση της δημοτικής αρχής,  αν και εφόσον η άμεση επέμβαση της δεν είναι εφικτή ,στο θέμα των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων  των υπάλληλων των  παιδικών σταθμών.
Εξαρχής διευκρινίζουμε,ότι κανείς μας  δεν αμφισβητεί το αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου στην απεργία.Ωστόσο οι συνεχόμενες   στάσεις εργασίας και οι απεργίες  των συμβασιούχων  και του μόνιμου προσωπικού δυσκολεύουν ιδιαίτερα την ζωή πολλών από εμάς .Ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα,( όπου εκεί,όπως ο καθένας μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά, είναι αδιανόητες οι στάσεις και οι απεργίες)
Είναι η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο από ενάμιση μήνα που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε σε κοστοβόρες λύσεις για την φύλαξη  των παιδιών μας ,λόγω του ότι ο παιδικός ακόμη μια φορά δεν λειτουργεί, είτε απέχοντας από την εργασία μας είτε καταφεύγοντας στην ιδιωτική φύλαξη .
 Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δυνατό να μπορεί να παρέμβει η οποιαδήποτε αρχή στο δικαίωμα του εργαζόμενου στην απεργία αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν υπάρχουν άλλες λύσεις όπως για παράδειγμα αναπληρωτές νηπιαγωγοί ή βοηθητικό προσωπικό έστω για φύλαξη τις μέρες αυτές των παιδιών μας .
Επιπλέον σκεφτόμαστε ότι δεν είναι απολύτως δίκαιο , οι γονείς απ’την πλευρά τους να έχουν πληρώσει μέσω της καταβολής των τροφείων, για τις υπηρεσίες του παιδικού σταθμού του δήμου,όταν ουσιαστικά,καμία από τις υπηρεσίες αυτές δεν παρέχεται,τις ημέρες που το προσωπικό απεργεί.
Επιπλέον, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε  για  τα ακόλουθα :
Ø  Να αναρτάται μαζί με την ανακοίνωση  της απεργίας ή της στάσης και η ανακοίνωση του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου ώστε να ξέρουμε και εμείς οι γονείς τι διεκδικούν αυτοί οι άνθρωποι και για ποιο λόγο απεργούν. Να σημειώσουμε επίσης εδώ ότι ουδέποτε έχει γίνει κάτι τέτοιο και ο τρόπος ανακοίνωσης της κινητοποίησης είναι πολλές φορές ένα απλό ανυπόγραφο χαρτί.  
Ø  Να μην μας κοινοποιείται την τελευταία στιγμή μια στάση ή απεργία διότι είναι τραγικά δύσκολο να βρούμε λύση την τελευταία στιγμή.
 Είναι αλήθεια πως θα θέλαμε να έχουμε δει μια μεγαλύτερη ευαισθησία από τους ανθρώπους που απασχολούνται στο τομέα της προσχολικής αγωγής. Μην ξεχνάμε ότι σε αυτούς εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας και τους θεωρούμε πολλές φορές δικούς μας ανθρώπους, ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης μας . Αλλά φαίνεται πως η οικονομική κρίση από την οποία μαστίζεται η χώρα μας ενδεχομένως τους αναγκάζει σε αυτήν την αντίδραση.
Στην επιλογή αυτών των ανθρώπων όμως δεν παρεμβαίνουμε ούτως ή άλλως εμείς .Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εσείς και το αξιότιμο δημοτικό συμβούλιο, όντας εκλεγμένοι από εμάς και που επί σειρά ετών στην Ν. Σμύρνη στέκεστε δυναμικά δίπλα στον πολίτη της Ν.Σμύρνης θα βρείτε μια λύση ανακούφισης για μας ,είτε ενδεχομένως επανδρώνοντας το σταθμό με αναπληρωματικό προσωπικό,για τις ημέρες που το μόνιμο προσωπικό απεργεί, είτε απαλλάσοντας τους γονείς από τα τροφεία ενός μήνα τουλάχιστον.
 Σας ευχαριστώ θερμά και εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση σας.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ      Νίκος Τσαραμύρσης – Πρόεδρος
                      Μαρίνα Δεκούλου  - Γραμματέας

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: