Ο Σύλλογος μας

Η φωτογραφία μου
Νέα Σμύρνη, Βουλγαροκτόνου 11, Greece
Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2010 με τη πολύτιμη βοήθεια της δικηγόρου Ιωάννας Παπαβασιλείου. Διευθύντρια του σταθμού είναι η κυρία Σπύρου Αναστασία.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συμβουλές διαχείρησης


Στις μέρες μας οι οικογένειες καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορα θέματα που αφορούν μεμονωμένα μέλη τους ή και ολόκληρη την οικογένεια. Οι γνώσεις, η εμπειρία αλλά και ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτουν οι γονείς πολλές φορές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα που προκύπτουν, με αποτέλεσμα αυτά  να διαιωνίζονται με καταστροφικές συνέπειες σε διάφορους τομείς της ζωής των μελών της οικογένειας. Αυτό που καλείται ένας γονέας να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι
να ζητήσει επαγγελματική και εξειδικευμένη βοήθεια, έτσι ώστε να μπορέσει ολόκληρη η οικογένεια να διαχειριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Κάποια ενδεικτικά θέματα που συναντιούνται συχνά σε μία οικογένεια είναι δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο, μαθησιακά προβλήματα, διαχείριση διαζυγίου ή κάποιου πένθους μέσα στην οικογένεια, παιδική επιθετικότητα, άγχος, φοβίες κλπ.  
Η Νικολέττα Γεωργίου είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας , ψυχολόγος επιπέδου master (Μ.Α.) με σπουδές στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.. Εκπαιδεύτηκε στο γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας το οποίο, σε συνδυασμό με άλλες πρακτικές ανάλογα με την περίπτωση, εφαρμόζει μέχρι και σήμερα. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια κλινικής ψυχολογίας ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Έχει δουλέψει με παιδιά αλλά και ενήλικες στο παρελθόν και έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα. Από το 2007 εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και διατηρεί το δικό της γραφείο συμβουλευτικής εφήβων, ενηλίκων και οικογένειας στη Νέα Σμύρνη. Εργάζεται με άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως διατροφικές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, προβλήματα σχέσεων κλπ. Συνεργάζεται με περιοδικά και ιστοσελίδες που ασχολούνται με την ψυχική υγεία παρουσιάζοντας άρθρα και πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο "Bulimia Nervosa: Overview, cognitive-behavioral case conceptualization and treatment planning" στην αγγλική γλώσσα.

www.everydaypsychology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: